sabientje.reismee.nl

The Big City: Melbourne!!!

Hi,

En dit keer vanuit de grote stad: Sydney!
Ik verblijf nu bij een neef van een vriend van Remon: Paul. Helemaal gezellig en het klikt goed. Hij en een vriendin van hem hebben een appartement aan het strand: Maroubra Beach. Ligt in het zuidelijke gedeelte van Sydney. Voor iemand die ook helemaal gek is op het strand, is dit het walhalla! Zeker na het delen van je kamer met anderen en de niet echt schone douches etc. mag ik nu weer even genieten van het 'gewone' leven.

Tja Melbourne. Ik vond het echt een super leuke stad. The Nunnery (de hostel) was erg gezellig. Ik had een kamer voor 4 personen geregeld en er sliepen alleen 2 jongens: 1 Deen en 1 Fransman. Gelukkig geen wilde figuren die elke dag moesten stappen en dronken thuis kwamen. Gewoon relax. De wijk was ook erg goed gelegen; net buiten het centrum en met 10 min. lopen was ik er zo of ik kon een tram pakken die voor de deur stopte. De wijk staat bekend om de vele fashiondesigners die daar hun winkeltjes hebben.. gevaarlijk! Maar gelukkig is de mode daar niet helemaal mijn smaak óf het was niet geschikt voor mijn portemonnee
...

Ik ben een dag naar St. Kilda geweest, dit is een wijk waar het strand is. Lekker een beetje rondgelopen en genoten van alles om mij heen.
Op een terrasje gezeten en al snel kwamen er 2 meiden bij mij zitten. Gezellig meegekletst en vervolgens kon ik 's avonds nog met ze mee naar de openlucht bioscoop. Dit heb ik even overgeslagen. Maar wel grappig hoe snel je hier in contact komt mensen. Iedereen is zo ontzettend vriendelijk. Je hoeft maar rond te lopen met je Lonely Planet en een beetje moeilijk te kijken en iemand vraagt al of ze kunnen helpen. En zo heb ik nog wel een paar voorbeelden.

De volgende dag naar de Eureka Tower gegaan, hoogste toren in Melbourne (297 meter)... metdus een prachtig uitzicht over de stad.
Toen naar de Royal Botanic Gardens gelopen en dat was ook weer geweldig. Het is een prachtige tuin midden in de stad. Ik had een mooi plekje gevonden in de vallei en daar heb ik lekker in het gras gelegen.

We hadden op vrijdag een b.b.q. bij de hostel, waar ik helaas te laat aankwam en al het eten al op was. Sommige backpackers zijn echt blut en proberen werk te vinden, maar dat gaat niet zo heel erg makkelijk. Voor hun kwam deze gratis maaltijd dus als geroepen. Binnen een half uur was alles op. Niet gegeten.. maar wel gedronken. Oeps..
Daarna met mijn kamergenoten gaan stappen en dat was erg gezellig.
En zaterdag ben ik dan vertrokken naar Sydney, waar ik opgehaald werd door Paul. Zondag een relax dagje gehouden en maandag ben ik met de ferry vanuit de haven, waar je de bekende Opera House en de Harbour Bridge kan zien, naar een mooi strand (Manly Beach) gegaan.
Vandaag doe ik het weer lekker rustig aan, beetje uitzoeken wat ik allemaal wil gaan doen en het regelen ervan. Ik wil namelijk nog naar de Blue Mountains (dit ligt westelijk van Sydney) en na Sydney wil ik naar Byron Bay, Fraser Island en de Whitsunday Islands.
Nog genoeg te doen en te zien!
Lieve groet,
Sabine

Jacq

Hoi Bientje.

Je bent aan het genieten! dat is duidelijk te lezen en te zien! Top hoor, geniet ervan!

dikke Kus

Jacq van Westbroek

Mario

Rotterdam, The Netherlands. 15.00 uur a.m.

Vanochtend vanaf Delft South Station vertrokken met de stoptrein naar Rotterdam Central Station. Leuke mensen in de coupé. Internationaal gezelschap ook. Vier Nederlanders, 2 Marokkanen en verder een mix van alles wat. Allemaal op doorreis, waarvan sommigen met rugzak.
Om 11.30 uur een afspraak in een buitengebied van Rotterdam. The outskirts. Wilde daarna in het Royal Botanic Stadspark gaan liggen, maar er lag teveel troep. Nergens een vallei te bekennen. Lonely planet vergeten, dus maar weer terug naar kantoor.
Om 12.30 uur geluncht. Broodje kaas en een soepje. daarna weer lekker achter mn PC. Vanavond warm eten (hollandse pot). Naar het strand of openluchtbioscoop heeft geen zin met dit weer. Beetje TV kijken dan maar en daarna naar bed.

Nog genoeg te doen en te zien deze week.

Kus.

Ik

Haahahahaha.....
Ok vriend.. you made your point. Je maakt het me nog meer duidelijk: ik heb een zalig leven.
Wat een humoer zeg!!!!! Geweldig! xxx

Lara

He Bien,
Wauw wat een geweldige verhalen en mooie foto's. Trouwens mijn nichtje woont ook in Sydney. Ze is presentator van een sportprogramma (voetbal vooral)....misschien dat Paul haar wel kent, ze heet Stephanie Brantz! Ze schijnt erg beroemd te zijn daar! Is vorig jaar (hier in NL) getrouwd met eh......geen flauw idee meer hoe hij heet. Hij is een Engelsman die ook presentator is. Hoorde van mijn moeder dat ze regelmatig de tabloids halen....dus wie weet zie je haar wel op tv.
Hier in NL zitten we te wachten op mooi weer....MAAR ER KOMT MAAR NIKS!!!!!! Wil je wat mooi weer deze kant op blazen?????
Geniet nog maar heel veel
x Laar
p.s. Robin vindt je foto's erg mooi!

Esther

Hi Bien!

Wat een leuke verhalen en heelrijk genieten van al het moois!
Ik ga vanaf morgen lang weekend naar Londen met vriedin. Ook leuk, maarja nog steeds geen zonnetje :(

Genietze! Vanuit een koud en nat Breda liefs Esther

Kaar

Hey bien, wat kan ik er nog over zeggen!!! Je hebt nu gewoon een fantastisch leven... Je bent op mooie plekjes geweest en schitterende fotootjes gemaakt. Wat zal dit nog lang in je gedachten blijven... Xxx kaar

Marieke

Hey Miss "sitting on top of the world"!
Ziet er verdomd goed uit allemaal!
Heb je de Aussie van de foto al gevonden en komt je foto-flyer goed van pas?
Have fun!!
Dikke zoen

Glenn, Sharon en Jazz

Hy Bien,

zo wat een gave reis ben je aan het maken! Ziet er helemaal geweldig uit. Geniet nog maar lekker daar, want hier komt het met bakken uit de...
Ik zou daar ook nog wel eens een keer naar toe willen, maar dat is denk ik een tien jaren plan.
Heel veel plezier daar x van ons drie

Greta

Hoi lief,

Wat heerlijk om elke x je verhalen te lezen... En wat zie je bruin!! Je ziet er goed uit! Ja, je hebt zeker de juiste periode uitgezocht. Het weer is hier zoooo slecht. Het stormt op het moment joh. Veel plezier in Melbourne!!!

Veel liefs en een dikke knuf

Greta

Sorry.... ik bedoel Sydney!! ;-).

Kusssssss